Saxofoonles

logoTopsax

Saxofoonschool

Zoals al eerder werd vermeld, biedt Jaap Winder ook als leraar de nodige expertise in de vorm van zijn Saxofoonschool Alkmaar, rond dezelfde tijd ontstaan als het Reparatie Atelier Dit uit dezelfde liefde voor muziek en zijn instrument, de saxofoon.

Vanaf het begin zijn er naast beginnende saxofonist  ook de meer gevorderde saxofonisten, die ook trouw blijken, het verloop is gering.

De reden om met saxofoonles te starten kan divers zijn. Een beginnende saxofonist zou bijvoorbeeld door Jaap klaar gestoomd kunnen worden om binnen een jaar in een big band te spelen. De wekelijkse les is dan de basis voor het spelen in de big band. Daarnaast kunnen mensen beginnen met les omdat ze de saxofoon gewoon een mooi instrument vinden.

Improvisatielessen 

Nog niet zo veel speelervaring? Geen probleem! Met improvisatielessen is het mogelijk om vrij snel iets moois te spelen. Met behulp van geavanceerde software worden ter plekke begeleidingspartijen gemaakt waar de saxofonisten hun soleer kunsten op kunnen oefenen.

En ook de gevorderde saxofonist kan hier zijn uitdaging in vinden.

Dit middel gebruikt hij als professioneel muzikant zelf ook veelvuldig waardoor hij als muzikant maar ook als docent blijft groeien.

Kennis en vakmanschap 

Wat hij zoal te bieden heeft als leraar? Kennis van het instrument, de moeilijke facetten van embouchure, sound en ademgebruik, projectie, articulatie, timing, techniek, harmonische kennis, frasering, allemaal termen die voorbij komen en betrekking hebben op het saxofoonspel. En dat geldt voor zowel de beginneling als de gevorderde speler. Er is altijd iets nieuws te leren, ook voor de gevorderde of zelfs professionele muzikant. Zelf studeert Jaap nog dagelijks zodat ook hij blijft groeien in zijn spel en ook van het lesgeven wordt ik wijzer, aldus Jaap.